Nieuwe lichtmetalen velgen?

Op verbluffend eenvoudige wijze een automatische transmissie spoelen, reinigen en volledig verversen; nagenoeg zonder sleutelen en mét fantastische resultaten. De Powerflush van Kroon-Oil spoelt en reinigt de automatische transmissie zeer snel en effectief en voorziet deze van verse ATF.

Wanneer u een automaat rijdt, is het erg belangrijk om de automatische versnellingsbakolie (ATF) regelmatig te vervangen. Maar met alleen vervangen bent u er nog niet, want dan wordt alleen de olie afgetapt die aanwezig is in de carterpan. Om de achtergebleven olie uit de koppelvormer, megatronic of zelfs uit de automaat transmissie te krijgen is het (statisch) spoelen en reinigen van uw automaat van groot belang.

Bij de PowerFlush wordt er een machine aan uw automaat aangesloten, waarna uw auto op temperatuur gebracht wordt. Hierdoor wordt de olie rond de 75 graden, wat de ideale temperatuur is om uw automaat te spoelen. Voor het intensief reinigen van uw automaat wordt er een reiniger toegevoegd welke ervoor zorgt dat al het vuil, wat in de transmissie is achtergebleven, samen met de olie in de machine gebracht. Nadat uw automaat 30 minuten gespoeld heeft, wordt de oude olie uit de transmissie gehaald en de nieuwe olie teruggeplaatst en op peil gebracht.

Het spoelen en reinigen van uw automaat kan veel effect hebben. Klachten die voorkomen zijn:

  • slecht schakelen
  • bonken met schakelen in versnelling
  • slippen
  • schommelend toerental
  • verhoogd brandstof gebruik
  • dienst weigering van de automaatbak
  • disfunctioneren kickdown

Maarliefst 90% van de schakelklachten met een automatische transmissie wordt veroorzaakt door vervuiling.

Waarom ATF olie verversen en niet aftappen en bijvullen?!

Er kan maar een gedeelte van de ATF olie worden afgetapt (koppelomvormer, koeler en leidingen niet). Hierdoor wordt de nieuwe schone ATF olie bij circulatie direct weer vervuild door de oude olie. Hierdoor kan het zijn dat uw problemen niet zijn opgelost.