Chiptuning

Denk je aan Chiptuning dan denk je aan snelle opgevoerde auto's, maar dat is lang niet altijd het geval! Chiptuning is het optimaal afstellen van het motormanagement regelapparaat (ECU) waardoor de motor sneller, sterker en zuiniger wordt.

Een ECU krijgt zijn informatie van verschillende sensoren in de auto, bijv. van de lambdasonde, gaskleppositiesensor, de inlaatspruitstukdruksensor (Manifold Absolute Pressure – MAP), de buitenluchtdruksensor (BAP), BDP-sensor, klopsensor, vertragingsopnemers etc. Deze sensoren geven diverse signalen.

Met de informatie die de sensoren doorgeven, regelt de ECU de turbodruk, de brandstofinspuiting en de luchttoevoer om een optimale verbranding te krijgen van de motor. Af-Fabriek zijn de instellingen standaard en universeel zonder rekening te houden met de specifieke wensen van de eigenaar. De ene wil met de Caravan op vakantie en komt vermogen tekort in een bepaalt toeren gebied, of in de bergen gedraagt de wagen zich anders dan op een vlakke weg. Door middel van Chiptuning kan uw auto optimaal worden afgesteld.

Ook in de racerij en motorsport word Chiptuning gebruikt om de auto meer vermogen te geven. Meer turbodruk, aangepaste brandstof inspuittijden en aanpassing van de luchttoevoer genereerd al snel 25-30% meer vermogen.

Chiptuning zorgt er voor dat de ECU op wens aangepast kan worden en resulteert in een auto die fijner rijd, met dezelfde rijstijl zuiniger in gebruik is en krachtiger is. Neem contact op voor de mogelijkheden van uw auto!